Workshopserie Klassieke Westerse Magie

Herfst 2018 geef ik op veler verzoek de eerste uitgebreide workshop magie, verdeeld over vier dagen met vier geheel verschillende programma’s. De workshopserie organiseren we samen met Sky High Creations en ze vinden plaats in Breda.

Je leert tijdens deze workshops het beste van de traditionele Europese magie, in combinatie met de allerlaatste internationale ontwikkelingen binnen de magische scene. De hele opzet is uiterst praktisch, ervarings- en belevingsgericht. Meteen vanaf dag één begin je al concreet met effectieve magische methodes te werken. De theoretische begeleiding vind je uitgebreid en compleet in het begeleidende boek Magus dat augustus 2018 verschijnt bij VAMzzz Publishing. Cursisten die de vier workshops gelijktijdig boeken, krijgen dit boek gratis.

De magische traditie wortelt in Europa, net als in Azië en elders, in de sjamanistische traditie. Hier wordt vooral in workshop vier op teruggegrepen middels technieken om zelf een dubbel te scheppen voor astraal reizen. In het Perzië van Zoroaster ontspruit vervolgens de kiem van de latere magia, waarvan ons woord magie is afgeleid, waarna de Elementen Vuur, Water, Lucht en Aarde steeds belangrijker worden. De vier Elementen zijn dan ook de kapstok van deze workshopserie, omdat ze eigenlijk het magische “oer-alfabet” vormen.

Prikkelt magie al jaren je interesse en wil je een keer echt werk maken van een stevige basis en je scope verbreden, dan is de hele workshopserie aan te bevelen. Voor gevorderden of mensen die specifiek in een magisch onderwerp geïnteresseerd zijn, kan ook één of enkele workshops gevolgd worden.  

In de eerste workshop rond thema Vuur, wordt bijvoorbeeld zeer diep op de essenties van magie en magische technieken ingegaan, alsook op de geschiedenis en praktische zaken zoals je huis energetisch schoonmaken, jezelf energetisch beschermen, de beste magische training en natuurlijk het Vuur-Element zelf.

In de tweede workshop, opgehangen aan het thema Water, gaan we o.a. diep in op Maan-magie, Maan-geheimen uit de magie en astrologie, de astrale realiteit en orgone wereld. Een zeer belangrijk onderdeel is het maken van gedachtevormen en servitors. Hiermee kunnen snel indrukwekkende resultaten worden bereikt die via andere magische technieken doorgaans moeilijker zijn te behalen. Ook is het zo mogelijk magie zeer persoonlijk te richten.

In de derde workshop rond het thema Lucht staat de klassieke Europese engelenmagie centraal. Je leert over een veilig systeem van engelenmagie alsook een middeleeuws systeem, waarbij wezens daadwerkelijk tot materialisatie kunnen worden geroepen. Dit laatste loopt parallel met de eerste Nederlandse vertaling van het Heptameron in het begeleidende boek Magus. Aandacht besteden we ook aan de kabbalistische levensboom, astrologie in relatie tot magie en magische correspondenties (symboliek) in relatie tot rituelen.

De vierde workshop draait om het Element Aarde, chthonische magie en hekserij. Hekserij wordt hier op unieke wijze behandeld en los van de pas in de 20ste eeuw ontstane Wicca. We gaan naar de oer-vorm toe en gaan ook in op zeer oude technieken die daarbij horen, zoals je verplaatsten in een dubbel, het scheppen van een familiar, sjamanistische psychotrope kruiden en meer. Ook komen geld-magie en de rol van seksualiteit in de magie aan bod.   

Voor uitgebreide programma-indeling klik hier...

 

Data
Zaterdag 8 september 2018 “Vuur”
Zaterdag 6 oktober 2018 “Water”
Zaterdag 20 oktober 2018 “Lucht”
Zaterdag 17 november 2018 “Aarde”

Programma
10.00 uur: inloop
10.30 uur: aanvang workshop
13.30 uur: lunch
14.30 uur: vervolg workshop
17.30 uur: borrel

Kosten en vroegboekkorting
De workshop kost € 95,– per dag. Het boek “Magus” kost € 25,–, maar dat krijg je gratis als je de complete 4-delige workshopserie gelijktijdig boekt. Er geldt een vroegboekkorting van 10% tot en met 15 juni 2018. De prijs is dan dus € 342,– inclusief het boek “Magus” dat de workshop begeleidt. Om gebruik te maken van deze korting, moeten de aanmelding en de betaling uiterlijk op 15 juni 2018 binnen zijn.

Aanmelden
Aanmelden voor deze workshop kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Magus”. Zet duidelijk in de mail of je direct de hele reeks wilt boeken, of alleen de eerste dag. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het juiste bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

Lunch/koffie etc
Koffie/Thee en lunch zijn ter plekke te koop voor redelijke prijzen. Het is geen enkel probleem als je zelf spullen meeneemt. 

Locatie
De kapel van de Sacramentskerk
Zandberglaan 58
4818 GL Breda
Voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving

 


 

Het programma

Zaterdag 8 september 2018
VUUR

 • Opening de Bliksem-god – Wat is Vuur? Over de relatie Vuur-Leven & de Bliksemgod – Hoe plaats je het Vuur-Element in jezelf en in de wereld? Je leert het Element VUUR in jezelf op te roepen via een Japanse mudra en ademhalingtechniek uit de Ninja-traditie.
 • Korte historie westerse magie. Aan bod komen o.a.: Zoroaster, Sjamanisme, Goëtische Magie, Lupercalia, Fascinum (oude positieve hekserij), Grieks-Arabische astromagie: (Kitab Giranis, Picatrix), middeleeuwse grimoires zoals de Sleutels van Salomo en de essenties van Klassieke Engelenmagie. Je leert over de overgang van chthonische (aardse) magie in relatie met de moeder-godin en daimones naar de latere magia zo'n 600 voor Christus, gevolgd door de hoofdlijn van de ontwikkeling van Oudheid tot de 21ste eeuw.
 • Wat is Magie? Hoe werkt Magie? De essenties van magische beginselen en technieken komen aan bod en een basis metafysica wordt simpel uitgelegd aan de hand van een Torus-model.
 • Chaosmagie. Chaosmagie is een zeer eenvoudige techniek, herontdekt in de 20ste eeuw, maar met wortels van meer dan 2000 jaar oud.
 • Een gedachtevorm scheppen. Gedachtevormen zijn een zeer belangrijk onderdeel binnen niet alleen de magie, maar binnen de context van hoe je controle over je eigen leven pakt in het algemeen. Je gaat een privé-gedachtevorm maken die specifiek nuttig voor jou is.
 • Magie in misverstanden & vooroordelen. Geen term is zo met onzinnige aannames, verkeerde voorstellingen en logische fouten omkleed als het woord “magie”. Of een magische handeling werkt of niet, heeft allereerst te maken met hoe we ons eigen geloofssysteem kunnen managen, of hoe dit een loopje met onze gedachten neemt. Het is daarom niet verwonderlijk dat veel succesvolle magiebeoefenaars vandaag ook een NLP-praktijk hebben. Verder staan we stil bij ontwikkelingen in de fysica en de consequenties daarvan voor de “skepsis” naar magie.
 • Zwart of Wit? Groene magie? In het verlengde van het bovenstaande onderdeel een stukje over zwarte en witte magie en de misverstanden en desinformatie daaromtrent. Aan bod komen ook de beginselen van de Phile en Neikos, Venus & Mars in relatie met een volwassen houding tegenover Vuur.
 • Positionering en angst overwinnen: de Magiër tussen de Kadar (eigen wil) en Kaza (universele wil). Welke positie neem je nu exact in bij elke magische handeling, ongeacht het systeem of de techniek die je gebruikt?
 • Voorbereiding. Hoe bereid je je voor op een magische operatie? Nuttige informatie over het trainen van je verbeeldingskracht, energetische bescherming, en het jing-qi (energie) laden.
 • Vuur-TATTWA transreis Salamanders. Een korte begeleide transreis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Vuur-Elementalen kan worden betreden.
 • Huisreiniging en bescherming. Een kabbalistisch ritueel waarbij via Elohim Gibor, Chamael, Samael een krachtige huisreiniging wordt bewerkstelligd.
 • Warrior Shield Abramelin-Ritueel. Een methode om een hardnekkige negatieve energie van een ander af te stoten.
 • Michael aanroepen voor kind. Kinderen kunnen vatbaar zijn voor bezetenheid. Hoe herken je dat en hoe help je een kind hiervan af.
 • Slangenvuur-Mudra. Twee technieken om kundalini te stimuleren en op te roepen.

 

Zaterdag 6 oktober 2018
WATER

 • Opening Hekate – Wat is Water? Hekate-rituuel en korte intro essenties van de godin van de Magie en Hekserij – Hoe plaats je het Water-Element in je lichaam en de wereld? Hekate is in wezen een godin van het onderaardse Vuur, maar ze heerst over het hele astrale/morfogenetische veld, wat onder het Element Water valt.
 • Yetzirah is de kabbalistische benaming voor het morfogenetisch veld, de Maansfeer, de astrale wereld, droomwereld, binnenwereld. Het is de wereld waarin veel magische operaties plaatsvinden.
 • Orgone of psycho-energetische en seksuele magie. Over Reich en de orgon-geluk-relatie - de essenties, het gebruik, misbruik en de technieken.
 • Gedachtevormen, constructs, familiars, tulpa’s, molochs, servitors.
  Hoe schep je een servitor, wat is het verschil met een gedachtevorm, hoe herken je de gigantische impact van blinde-vlek-gedachtevormen, wat is Sitra Achra? Dit onderdeel geeft heel praktisch inzicht in de Maansfeer en zal bij menigeen nogal een cultuurshock geven. Het veelgebruikte begrip “wakker zijn” krijgt een hele extra dimensie. Je krijgt hierbij veel informatie over hoe je eigen energielichaam en emotioneel- en mentaallichaam van buitenaf beïnvloed worden en hoe dit te stoppen of ermee om te gaan.
 • Praktische Maanmagie. Je leert een Nieuwe Maan-ritueel voor toename van iets, een Volle Maan-ritueel voor afname en een Gabriel-ritueel.
 • Water-TATTWA transreis: Undines. Een korte begeleide transreis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Water-Elementalen kan worden betreden.
 • Opdracht Afhoudende Maan-kalender. Houd de afhoudende Maanfases bij en ontdek een nieuwe dimensie van Maan-energie.
 • Eosphoros: Eliphas Levi’s Lucifer. Twee Lucifers, de drager van licht is de orgon-god, de god van de vitaliteit, creativiteit, natuurwil en levenslust. Lucifer werd pas in de 17de eeuw gedemoniseerd via Milton’s Paradise Lost. Zelfs het Vatikaan erkend tegenwoordig dat hij niets met de figuur Satan te maken heeft. Je leert de symboliek van de zwarte kat en de juiste ritueel-instructies om een negatieve tulpa-versie te omzeilen.
 • Je leert het Element WATER in jezelf op te roepen via een Japanse mudra en ademhalingtechniek uit de Ninja-traditie.

 

Zaterdag 20 oktober 2018
LUCHT

 • Het verhaal van het Oog – Wat is Lucht? Bewustwording van Lucht in je lichaam en in de wereld. Je leert je bewust te worden van hoe je tijdens het leven vanaf je verwekking, altijd samenwerkt met een co-intelligentie. Adem je zelf? Doe je zelf je stofwisseling? Organiseerde je zelf je eigen groei? Met het verhaal van het oog, dat de evolutie van bacterie naar mens beschrijft, leer je de evolutie juist te zien als een bevestiging van een goddelijk wezen, in plaats van de ontkenning ervan. En dit zonder gedweep, maar in alle nuchterheid.
 • Dankbaarheidoefening. Alles is door co-intelligenties door Aarde, planten, dieren en mensen heen gemaakt. Het is interessant deze dimensie van de realiteit eens intens te ervaren, dwars door de camouflage van de dagelijkse consensusrealiteit heen.
 • Seirai – Dimensiekoorden en magisch denken. Psychosferisch aka magisch bewustzijn begint met het kunnen herkennen en scheppen van, of anticiperen op psychosferen, de bouwstenen van elke realiteit.
 • Oefening Genius Loci. Instructies en tips voor het oppikken van de ziel of entiteit van een plek of gebied.
 • De Levensboom voor dummies & Astral Hacking. Hoe werk je met de kabbalistische Boom des Levens of Etz Ha-Chayim in verschillende dimensielagen?
 • Klassieke en moderne Engelen-magie. Hoe werkt het. Petities, rituelen, kale verbeelding versus werken met het Heptameron.
 • De Shemhamephorash. Mercurius-engelen en de half-decanaten. In veel magische boeken, kabbalistische werken en grimoires kom je de mysterieuze term Shemham(e)phorash tegen. Wat betekent deze term en wat is de relatie met engelenmagie?
 • Raphael-ritueel. Ritueel voor de engel Raphael voor iemand die ziek is of voor jezelf.
 • Snel reizen met Ga’ap. Hoe maak je een amulet voor de Goëtische daemon van het snelle reizen en hoe gebruik je die.
 • Venus-ritueel. Een theurgisch ritueel voor de engel Hagiël om een sfeer te verzachten of relatieproblemen te verhelpen.
 • Lucht-TATTWA transreis – Sylphen. Een korte begeleide transreis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Lucht-Elementalen kan worden betreden. 
 • Lucht-Mudra. Oefening om met je handen en ademhaling het Lucht-Element op te roepen.

 

Zaterdag 17 november 2018
AARDE

 • Opening Metatron & Sandalphon – Wat is Aarde? Transreis met deze twee aartsengelen. Verder Aarde herkennen in je lichaam en de wereld.
 • Goëtische magie versus Theurgische magie. De overgang in Griekenland van chthonisch naar klassiek, binnen het kader van de negatieve politisering van Aarde-magie en de heksencultus.
 • Wat is hekserij in essentie? Wat is een heks? Wat is de oorsprong?
 • Chthonische (Aarde-magische) verschijnselen en entiteiten. Lupercalie, Fascinum, Hecate/Diana/Aradia/Herodias, de sabbat, de bok, wilde man/Pan/Basa Jaun, Baskische hekserij, de Benandanti en Maledanti, de Sater, Succaba, weerwolf en de Dubbel, Noordse zielenleer, Veld-daemones als Roggensau, Roggenwolf, de Vruchtbaarheidswezens, Forsteton, Mutunus.
 • Devas, genii loci, Fairies. Meer over Natuurwezens.
 • Sjamanistische kruiden: Psychotrope planten. Hoe maak je tinctuur. Veilig gebruik. Wat zijn heksenzalven? Welke middelen werden gebruikt.
 • Aarde-TATTWA transreis Gnomen of Pygmeën. Een korte begeleide transreis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Aard-Elementalen kan worden betreden. 
 • Astraal reizen. Twee verschillende nieuwe technieken; hoe bouw je een dubbel (astraal reislichaam).
 • Wat is een familiar en hoe schep je die en onderhoud je die.
 • Geldmagie. Werken met Bune, astro-geldmagie, de Aardgordelzone-Djinn Nasi, Jupiter-ritueel.
 • Pan – transreis.
 • Aarde-Mudra. Oefening om met je handen en ademhaling het Aarde-Element op te roepen.