Nieuwe Astrologie

astroloog - astrologen - professioneel astroloog - bedrijfsastrologieASTROLOGIE SERVICE in 2022 weer beschikbaar.

Een jaar of 7 geleden stopte ik tijdelijk met het maken van handmatige en gecomputeriseerde horoscopen omdat ik mijn aandacht op research wilde vestigen. De Asteroiden-Gids is nu al enkele jaren een feit, de eerste Engeltalige deelvertaling is ook al een poosje op de markt en in december verschijnt deel 2 daarvan: Plutinos. Mijn vertaalwerk kabbelt rustig verder en intussen is er weer ruimte voor mijn oude vak (in upgrade-versie) gekomen. Ik heb jarenlang mensen moeten weigeren met de mededeling dat het me de tijd ontbrak. Nu is hier weer ruimte. Wilt u een horoscoopduiding reserveren, geeft dan uw wens te kennen via b.adamah@protonmail.com

Een horoscoop laten maken

Het maken van een handmatige persoonshoroscoop dient zeer grondig te gebeuren. Het is immers een soort kompas dat naast voorouderlijke wortels, zeer veel zegt over je wezen en wat voor jou de zin aan je leven geeft. In mijn visie – ontwikkeld vanaf 1984, toen ik startte als astroloog en na meer dan 20.000 persoonshoroscoopanalyses te hebben gemaakt – is ieder mens uniek. Er is dus geen algemeen levensdoel. Enkel een persoonlijk. Wat ik als astroloog doe is heel simpel aangeven wat precies horoscopisch wordt aangegeven beteffende je eigen unieke richting, je onderhuidse neigingen en dingen die obstakels of blokkades vormen en je daarin dus hinderen. Zo’n inzicht is zeer waardevol. Ik schrijf alles zo duidelijk mogelijk uit, met aandacht voor do’s en don’ts. Daarbij kan ook een gecomputeriseerde jaarprognose extra worden toegevoegd aan de handmatige duiding.

Een duiding is 1 tot 3 dagen werk en kost 300,- ex btw. Na een aantal over en weers via de telefoon en of mail, proberen we zo nauwkeurig mogelijk vast te stellen waar de grootste vragen liggen en waar extra naar moet worden gekeken tijdens de duiding. Ik werk deze dan uit volgens mijn eigen systeen waarbij ook relevante asteroiden en zogeheten midpunten en zwarte lichten (maansknopen, zwarte maan, diamant etc,) worden meegenomen. Van je handmatige duiding en eventuele extra’s wordt een PDF gemaakt die je dan krijgt toegestuurd via de mail zodat die op elk gewenst plsatform kunt raadplegen of naar behoeven uitprinten.

 

Nieuwe Astrologie

In de 37+ jaar dat ik me met het micro-macrokosmische gebeuren bezig houd ben ik er achter gekomen dat het oude vocabulair van 10 planeten bij lange na niet volstaat om mondaine prognoses te produceren of een goede persoonshoroscoop te duiden. De laatste twintig jaar specialiseerde ik me daarom in, zowel de toevoeging van de zogeheten Zwarte Lichten (de gecorrigeerde en ongecorrigeerde Zwarte Maan, Zwarte Zon-Diamant, de Maansknopen, Draak, Beest en de Vertex-Anti-vertex as), als in de meerwaarde van asteroïden en dwergplaneten. Bij de studie van die laatste groep definieerde ik naast de micro- en macrokosmos een nieuw begrip: Mesokosmos. De betekenis daarvan is in essentie dat ons heden niet slechts door het verleden wordt bepaald, maar ook door de toekomst. Ik leg de logica daarvan uit in het inleidende deel van mijn Asteroïden-Gids, het tot nu toe het meest uitgebreide naslagwerk over de betekenis van asteroïden in de horoscoop dat beschikbaar is en dat 950 asteroïden grondig belicht.

Asteroïden-gids

 

Complementaire Astrologie

Mijn levenslange interesse in metafysica leidde tot een totaal andere kijk op spiritualiteit dan die welke gangbaar is. De uiteenzetting daarvan is terug te vinden in mijn boeken VAMACHARA en MAGUS. Westerse spiritualiteit heeft zich nooit goed kunnen onttrekken aan de foute dogma’s in de staatsreligies, waarin ‘God’ als een bron van de schepping wordt neergezet, identiek aan het ‘Goede’ wordt gesteld en waarin ‘God’ sinds Aristoteles’ “Ene oorzaak der dingen” uit zijn eigen schepping is verbannen en tot een sec transcendent begrip is gemaakt.

Het hele immanente van het goddelijke, de vrouwelijke of godinnelijke helft van God, zie je dan ook binnen de staatsreligies in de ban gaan en taboe worden. Dit gaat gelijk op met de minachting voor datgene waar het godinnelijke aspect van God voor staat: bewustzijn, de natuur, het vrouwelijk, het sensuele, het vitalisme, de Aarde en het leven zelf. Door het godinnelijke te verbannen uit de realiteit heeft de samenleving de Eros verbannen en de Thanatos of doodsdrift tot enige achtergrondsturing geïnstalleerd. Dualiteit is een menselijke uitvinding waar in de confectiespiritualiteit een vals antwoord op kwam: Oneness. Dit antwoord; de gedachte te ontsnappen aan dualiteit door naar eenheid te streven ontkent het vitalisme en het godinnelijke even extreem als de Thanatos-cultus van de grootste politieke, religieuze, industriële en mediacratische machten op Aarde. Het antwoord op dualiteit is geen eenheid, maar complementariteit.

Binnen deze strekking is onder meer mijn boekje Complementaire Astrologie verschenen, waarin ik de zodiak niet in 12 tekens, maar in 6 assen opdeel, waarbij iedere as bestaat uit een zodiakteken en het teken dat hier pal tegenover staat en het onbewuste of complementaire deel van dat teken vertegenwoordigt. Wie dit boekje leest, dat ook voor beginners heel geschikt is, herkent meteen in de praktijk de grote meerwaarde van het integreren van het zodiakteken dat pal tegenover je eigen zonneteken ligt.

 

Complementaire Astrologie