Nieuwe Astrologie

Vanaf 1984 heeft astrologie mijn interesse. Een tijdlang was astroloog mijn beroep. Ik heb in al die jaren ongeveer 20.000 karakters ontleed via de astrologie. Intussen groeide ook mijn interesse in mondaine astrologie: het maken van prognoses voor wereld-events voor de periode van een jaar. Dit resulteerde onder meer in mijn voorspeling (liever spreek ik van ‘analyse’) van 2020 als het jaar waarin de mensheid voor de grootste uitdaging ooit zou komen te staan – gepubliceerd op 26 december 2019. Zie: 2020-horoscope.

 

Nieuwe Astrologie

In de 35+ jaar dat ik me met het micro-macrokosmische gebeuren bezig houd ben ik er achter gekomen dat het oude vocabulair van 10 planeten bij lange na niet volstaat om mondaine prognoses te produceren of een goede persoonshoroscoop te duiden. De laatste twintig jaar specialiseerde ik me daarom in, zowel de toevoeging van de zogeheten Zwarte Lichten (de gecorrigeerde en ongecorrigeerde Zwarte Maan, Zwarte Zon-Diamant, de Maansknopen, Draak, Beest en de Vertex-Anti-vertex as), als in de meerwaarde van asteroïden en dwergplaneten. Bij de studie van die laatste groep definieerde ik naast de micro- en macrokosmos een nieuw begrip: Mesokosmos. De betekenis daarvan is in essentie dat ons heden niet slechts door het verleden wordt bepaald, maar ook door de toekomst. Ik leg de logica daarvan uit in het inleidende deel van mijn Asteroïden-Gids, het tot nu toe het meest uitgebreide naslagwerk over de betekenis van asteroïden in de horoscoop dat beschikbaar is en dat 950 asteroïden grondig belicht.

Asteroïden-gids

 

Complementaire Astrologie

Mijn levenslange interesse in metafysica leidde tot een totaal andere kijk op spiritualiteit dan die welke gangbaar is. De uiteenzetting daarvan is terug te vinden in mijn boeken VAMACHARA en MAGUS. Westerse spiritualiteit heeft zich nooit goed kunnen onttrekken aan de foute dogma’s in de staatsreligies, waarin ‘God’ als een bron van de schepping wordt neergezet, identiek aan het ‘Goede’ wordt gesteld en waarin ‘God’ sinds Aristoteles’ “Ene oorzaak der dingen” uit zijn eigen schepping is verbannen en tot een sec transcendent begrip is gemaakt.

Het hele immanente van het goddelijke, de vrouwelijke of godinnelijke helft van God, zie je dan ook binnen de staatsreligies in de ban gaan en taboe worden. Dit gaat gelijk op met de minachting voor datgene waar het godinnelijke aspect van God voor staat: bewustzijn, de natuur, het vrouwelijk, het sensuele, het vitalisme, de Aarde en het leven zelf. Door het godinnelijke te verbannen uit de realiteit heeft de samenleving de Eros verbannen en de Thanatos of doodsdrift tot enige achtergrondsturing geïnstalleerd. Mijn boek 5GATES is een eenmalig project en een grote afwijking op mijn normale genre, maar dit boek is geschreven als aanklacht tegen deze al bijna twee millennia aanzwellende doodscultus, die in de Reset, de Rockefeller Lock Step en de rest van de pandemiezwendel culmineert naar een kritiek gevaarlijk niveau. Dualiteit is een menselijke uitvinding waar in de confectiespiritualiteit een vals antwoord op kwam: Oneness. Dit antwoord; de gedachte te ontsnappen aan dualiteit door naar eenheid te streven ontkent het vitalisme en het godinnelijke even extreem als de Thanatos-cultus van de grootste politieke, religieuze, industriële en mediacratische machten op Aarde. Het antwoord op dualiteit is geen eenheid, maar complementariteit.

Binnen deze strekking is onder meer mijn boekje Complementaire Astrologie verschenen, waarin ik de zodiak niet in 12 tekens, maar in 6 assen opdeel, waarbij iedere as bestaat uit een zodiakteken en het teken dat hier pal tegenover staat en het onbewuste of complementaire deel van dat teken vertegenwoordigt. Wie dit boekje leest, dat ook voor beginners heel geschikt is, herkent meteen in de praktijk de grote meerwaarde van het integreren van het zodiakteken dat pal tegenover je eigen zonneteken ligt.

 

Complementaire Astrologie

 

Een horoscoop laten maken

Het maken van persoonshoroscopen zit tijdelijk in de ijskast, omdat ik erg momenteel domweg niet de tijd voor heb. Zodra dit het geval is geef ik dat hier aan op deze pagina en de hoofdpagina van deze website.