Workshopserie klassieke westerse magie

Op veler verzoek geeft Benjamin Adamah een uitgebreide workshopserie magie, verdeeld over vier dagen met vier aansluitende programma’s. Prikkelt magie al jaren je interesse en wil je een keer echt werk maken van een stevige basis en je scope verbreden, dan is deze workshopserie mogelijk wat je zoekt.

Je leert tijdens deze workshops het beste van de traditionele westerse magie, in combinatie met de laatste internationale ontwikkelingen binnen de magische scene. De hele opzet is uiterst praktisch, ervarings- en belevingsgericht. Je begint meteen al concreet met effectieve magische methodes te werken. De theoretische begeleiding vind je in het boek Magus Leer & Ritueel. Cursisten krijgen dit boek gratis bij de hele workshopserie. 

In de eerste workshop rond het thema Vuur, wordt bijvoorbeeld diep op de essenties van magie en magische technieken ingegaan. Ook de geschiedenis en praktische zaken, zoals je huis energetisch schoonmaken, jezelf energetisch beschermen, de beste magische training, worden behandeld en natuurlijk het Vuur-Element zelf.

In de tweede workshop, opgehangen aan het thema Water, gaan we o.a. diep in op Maan-magie, Maan-geheimen uit de magie en astrologie, de astrale realiteit en de orgone wereld. Een belangrijk onderdeel is het maken van gedachtevormen en servitors. Hiermee kunnen snel indrukwekkende resultaten worden bereikt, die via andere magische technieken doorgaans moeilijker zijn te behalen. Ook is het zodoende mogelijk om magie zeer persoonlijk te richten.

In de derde workshop rond het thema Lucht, staat de klassieke Europese engelenmagie centraal. Je leert over een veilig systeem van engelenmagie alsook een middeleeuws systeem, waarbij wezens daadwerkelijk tot materialisatie kunnen worden geroepen. Aandacht besteden we ook aan de kabbalistische levensboom, astrologie in relatie tot magie en magische correspondenties (symboliek) in relatie tot rituelen.

De vierde workshop draait om het element Aarde, chtonische magie en hekserij. Hekserij wordt hier op unieke wijze behandeld en los van de pas in de 20e eeuw ontstane wicca. We gaan naar de oervorm toe en gaan ook in op de oude technieken die daarbij horen, zoals je verplaatsten in een dubbel, het scheppen van een familiar, sjamanistische psychotrope kruiden en meer. Ook komen geld-magie en de rol van seksualiteit in de magie aan bod.

Het uitgebreide programma vind je hieronder.

Voor data, locaties en aanmelden (met vroegboekkorting), kijk op de agenda.   

 


 

Het programma

VUUR

 • Opening met de Bliksem-god – Wat is Vuur? Over de relatie Vuur-Leven & de Bliksemgod – Hoe plaats je het Vuur-Element in jezelf en in de wereld? Je leert het Element VUUR in jezelf op te roepen via een Japanse mudra en ademhalingtechniek uit de Ninja-traditie.
 • Korte historie westerse magie. Aan bod komen o.a.: Zoroaster, Sjamanisme, Goëtische Magie, Lupercalia, Fascinum (oude positieve hekserij), Grieks-Arabische astromagie: (Kitab Giranis, Picatrix), middeleeuwse grimoires zoals de Sleutels van Salomo en de essenties van Klassieke Engelenmagie. Je leert over de overgang van chthonische (aardse) magie in relatie met de moeder-godin en daimones naar de latere magia zo'n 600 voor Christus, gevolgd door de hoofdlijn van de ontwikkeling van Oudheid tot de 21ste eeuw.
 • Wat is magie? Hoe werkt magie? De essenties van magische beginselen en technieken komen aan bod en een basis metafysica wordt simpel uitgelegd aan de hand van een Torus-model.
 • Chaosmagie. Chaosmagie is een zeer eenvoudige techniek, herontdekt in de 20e eeuw, maar met wortels van meer dan 2000 jaar oud.
 • Een gedachtevorm scheppen. Gedachtevormen zijn een zeer belangrijk onderdeel binnen niet alleen de magie, maar binnen de context van hoe je controle over je eigen leven pakt in het algemeen. Je gaat een privé-gedachtevorm maken die specifiek nuttig voor jou is.
 • Magie in misverstanden & vooroordelen. Geen term is zo met onzinnige aannames, verkeerde voorstellingen en logische fouten omkleed als het woord “magie”. Of een magische handeling werkt of niet, heeft allereerst te maken met hoe we ons eigen geloofssysteem kunnen managen, of hoe dit een loopje met onze gedachten neemt. Het is daarom niet verwonderlijk dat veel succesvolle magiebeoefenaars vandaag ook een NLP-praktijk hebben. Verder staan we stil bij ontwikkelingen in de fysica en de consequenties daarvan voor de “skepsis” naar magie.
 • Zwart of Wit? Groene magie? In het verlengde van het bovenstaande onderdeel een stukje over zwarte en witte magie en de misverstanden en desinformatie daaromtrent. Aan bod komen ook de beginselen van de Phile en Neikos, Venus & Mars in relatie met een volwassen houding tegenover Vuur.
 • Positionering en angst overwinnen: de Magiër tussen de Kadar (eigen wil) en Kaza (universele wil). Welke positie neem je nu exact in bij elke magische handeling, ongeacht het systeem of de techniek die je gebruikt?
 • Voorbereiding. Hoe bereid je je voor op een magische operatie? Nuttige informatie over het trainen van je verbeeldingskracht, energetische bescherming, en het jing-qi (energie) laden.
 • Vuur-TATTWA trancereis Salamanders. Een korte begeleide trancereis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Vuur-Elementalen kan worden betreden.
 • Huisreiniging en bescherming. Een kabbalistisch ritueel waarbij via Elohim Gibor, Chamael, Samael een krachtige huisreiniging wordt bewerkstelligd.
 • Warrior Shield Abramelin-Ritueel. Een methode om een hardnekkige negatieve energie van een ander af te stoten.
 • Michael aanroepen voor kind. Kinderen kunnen vatbaar zijn voor bezetenheid. Hoe herken je dat en hoe help je een kind hiervan af.
 • Slangenvuur-Mudra. Twee technieken om kundalini te stimuleren en op te roepen.

 

WATER

 • Opening Hekate – Wat is Water? Hekate-rituuel en korte intro essenties van de godin van de Magie en Hekserij – Hoe plaats je het Water-Element in je lichaam en de wereld? Hekate is in wezen een godin van het onderaardse Vuur, maar ze heerst over het hele astrale/morfogenetische veld, wat onder het Element Water valt.
 • Yetzirah is de kabbalistische benaming voor het morfogenetisch veld, de Maansfeer, de astrale wereld, droomwereld, binnenwereld. Het is de wereld waarin veel magische operaties plaatsvinden.
 • Orgone of psycho-energetische en seksuele magie. Over Reich en de orgon-geluk-relatie - de essenties, het gebruik, misbruik en de technieken.
 • Gedachtevormen, constructs, familiars, tulpa’s, molochs, servitors.
  Hoe schep je een servitor, wat is het verschil met een gedachtevorm, hoe herken je de gigantische impact van blinde-vlek-gedachtevormen, wat is Sitra Achra? Dit onderdeel geeft heel praktisch inzicht in de Maansfeer en zal bij menigeen nogal een cultuurshock geven. Het veelgebruikte begrip “wakker zijn” krijgt een hele extra dimensie. Je krijgt hierbij veel informatie over hoe je eigen energielichaam en emotioneel- en mentaallichaam van buitenaf beïnvloed worden en hoe dit te stoppen of ermee om te gaan.
 • Praktische Maanmagie. Je leert een Nieuwe Maan-ritueel voor toename van iets, een Volle Maan-ritueel voor afname en een Gabriel-ritueel.
 • Water-TATTWA trancereis: Undines. Een korte begeleide trancereis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Water-Elementalen kan worden betreden.
 • Opdracht Afhoudende Maan-kalender. Houd de afhoudende Maanfases bij en ontdek een nieuwe dimensie van Maan-energie.
 • Eosphoros: Eliphas Levi’s Lucifer. Twee Lucifers, de drager van licht is de orgon-god, de god van de vitaliteit, creativiteit, natuurwil en levenslust. Lucifer werd pas in de 17de eeuw gedemoniseerd via Milton’s Paradise Lost. Zelfs het Vatikaan erkend tegenwoordig dat hij niets met de figuur Satan te maken heeft. Je leert de symboliek van de zwarte kat en de juiste ritueel-instructies om een negatieve tulpa-versie te omzeilen.
 • Je leert het Element WATER in jezelf op te roepen via een Japanse mudra en ademhalingtechniek uit de Ninja-traditie.

 

LUCHT

 • Het verhaal van het Oog – Wat is Lucht? Bewustwording van Lucht in je lichaam en in de wereld. Je leert je bewust te worden van hoe je tijdens het leven vanaf je verwekking, altijd samenwerkt met een co-intelligentie. Adem je zelf? Doe je zelf je stofwisseling? Organiseerde je zelf je eigen groei? Met het verhaal van het oog, dat de evolutie van bacterie naar mens beschrijft, leer je de evolutie juist te zien als een bevestiging van een goddelijk wezen, in plaats van de ontkenning ervan. En dit zonder gedweep, maar in alle nuchterheid.
 • Dankbaarheidoefening. Alles is door co-intelligenties door Aarde, planten, dieren en mensen heen gemaakt. Het is interessant deze dimensie van de realiteit eens intens te ervaren, dwars door de camouflage van de dagelijkse consensusrealiteit heen.
 • Seirai – Dimensiekoorden en magisch denken. Psychosferisch aka magisch bewustzijn begint met het kunnen herkennen en scheppen van, of anticiperen op psychosferen, de bouwstenen van elke realiteit.
 • Oefening Genius Loci. Instructies en tips voor het oppikken van de ziel of entiteit van een plek of gebied.
 • De Levensboom voor dummies & Astral Hacking. Hoe werk je met de kabbalistische Boom des Levens of Etz Ha-Chayim in verschillende dimensielagen?
 • Klassieke en moderne Engelen-magie. Hoe werkt het. Petities, rituelen, kale verbeelding versus werken met het Heptameron.
 • De Shemhamephorash. Mercurius-engelen en de half-decanaten. In veel magische boeken, kabbalistische werken en grimoires kom je de mysterieuze term Shemham(e)phorash tegen. Wat betekent deze term en wat is de relatie met engelenmagie?
 • Raphael-ritueel. Ritueel voor de engel Raphael voor iemand die ziek is of voor jezelf.
 • Snel reizen met Ga’ap. Hoe maak je een amulet voor de Goëtische daemon van het snelle reizen en hoe gebruik je die.
 • Venus-ritueel. Een theurgisch ritueel voor de engel Hagiël om een sfeer te verzachten of relatieproblemen te verhelpen.
 • Lucht-TATTWA trancereis – Sylphen. Een korte begeleide trancereis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Lucht-Elementalen kan worden betreden. 
 • Lucht-Mudra. Oefening om met je handen en ademhaling het Lucht-Element op te roepen.

 

AARDE

 • Opening Metatron & Sandalphon – Wat is Aarde? Trancereis met deze twee aartsengelen. Verder Aarde herkennen in je lichaam en de wereld.
 • Goëtische magie versus Theurgische magie. De overgang in Griekenland van chthonisch naar klassiek, binnen het kader van de negatieve politisering van Aarde-magie en de heksencultus.
 • Wat is hekserij in essentie? Wat is een heks? Wat is de oorsprong?
 • Chthonische (Aarde-magische) verschijnselen en entiteiten. Lupercalie, Fascinum, Hecate/Diana/Aradia/Herodias, de sabbat, de bok, wilde man/Pan/Basa Jaun, Baskische hekserij, de Benandanti en Maledanti, de Sater, Succaba, weerwolf en de Dubbel, Noordse zielenleer, Veld-daemones als Roggensau, Roggenwolf, de Vruchtbaarheidswezens, Forsteton, Mutunus.
 • Devas, genii loci, Fairies. Meer over Natuurwezens.
 • Sjamanistische kruiden: Psychotrope planten. Hoe maak je tinctuur. Veilig gebruik. Wat zijn heksenzalven? Welke middelen werden gebruikt.
 • Aarde-TATTWA trancereis Gnomen of Pygmeën. Een korte begeleide trancereis volgens kabbalistische traditie, waarmee het rijk van de Aard-Elementalen kan worden betreden. 
 • Astraal reizen. Twee verschillende nieuwe technieken; hoe bouw je een dubbel (astraal reislichaam).
 • Wat is een familiar en hoe schep je die en onderhoud je die.
 • Geldmagie. Werken met Bune, astro-geldmagie, de Aardgordelzone-Djinn Nasi, Jupiter-ritueel.
 • Pan – trancereis.
 • Aarde-Mudra. Oefening om met je handen en ademhaling het Aarde-Element op te roepen.